15 Δεκ 2017

Υπό συζήτηση οι μελέτες για τα αλιευτικά καταφύγια Ηραίου και Μπάλου

H έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων των έργων «Επέκταση Αλιευτικού Καταφυγίου Ηραίον» και «Τεχνικές μελέτες έργων επέκτασης Αλιευτικού Καταφυγίου Μπάλου Κουμαιίκων»,  συζητούνται σήμερα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων.

Οι μελέτες αυτές εκπονούνται και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Περιφερειακή Ενότητα Σάμου υπό την επίβλεψη και παρακολούθηση της Δ/νσης Τεχνικών έργων της ΠΕ Σάμου. Στη συνεδρίαση παρίστανται ο προϊστάμενος της Διεύθυνσή μας και εκπρόσωποι των μελετητών.

«Οι δύο αυτές μελέτες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και ο στόχος είναι η ένταξή τους σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα το 2018. Ήδη, το αμέσως επόμενο διάστημα υποβάλλονται στο Πρόγραμμα Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων τα έργα του Αλιευτικού Καταφυγίου Αγίας Παρασκευής Σάμου και του Αλιευτικού Καταφυγίου Φούρνων Κορσεών. Παράλληλα, σε προχωρημένο στάδιο (διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης) βρίσκονται οι μελέτες για τα Αλιευτικά Καταφύγια Αγίου Ισιδώρου Δρακαίων και Καρκιναγρίου Ικαρίας. Στόχος είναι -και για το λόγο αυτό εργαζόμαστε εντατικά- όλα αυτά τα έργα να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα και να εκτελεστούν το ταχύτερο δυνατό” δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Νίκος Κατρακάζος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required