5 Οκτ 2017

«Σύσκεψη» για το Μεταναστευτικό – Μονόλογοι και απόψεις αλλά... χωρίς λύσεις

Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"
Κανένα αποτέλεσμα από τη σύσκεψη φορέων και συλλόγων, που προκάλεσε η δημοτική αρχή για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα. Η σύσκεψη μετατράπηκε σε… συγκέντρωση από την παρουσία πολλών ετερόκλητων φορέων, αλλά και κόσμου, με αποτέλεσμα να «εκφυλιστεί», στο μεγαλύτερο τμήμα της, σε έκθεση ιδεών.







Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά, ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος από τους ηγέτες του νησιού είναι σαφώς κατώτερη των περιστάσεων. Με εκδηλώσεις σαν την σημερινή καμία λύση δεν δίνεται και καμία πίεση δεν ασκείται φυσικά στην κυβέρνηση. Στο ενδιάμεσο, όμως, το πρόβλημα, δυστυχώς, γιγαντώνεται. Η αποτυχία, όμως, των αιρετών και η απογοήτευση του κόσμου είναι πολύ κακός συνδυασμός και θα πρέπει να προβληματίζει...

Η συνάντηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:30 και ολοκληρώθηκε 3 ώρες αργότερα παρουσία του βουλευτή Σάμου κ. Δ. Σεβαστάκη, του αντιπεριφερειάρχη κ. Ν. Κατρακάζου και του δημάρχου κ. Μ. Αγγελόπουλου, που είχε και το ρόλο του συντονιστή. Οι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του νησιού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για το σοβαρότερο, αυτήν τη στιγμή, ζήτημα που απασχολεί τον τόπο.



Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"

Ο βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης

"Σαν να ζούμε εμείς σε άλλη Σάμο από αυτή που περιγράφει ο υφυπουργός κ. Μπαλάφας", ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κατρακάζος

Ανούσια η εξέλιξη της εκδήλωσης, αφού στις τοποθετήσεις δεν ακούστηκε κάτι καινούριο, από όσα ήδη γνωρίζουμε οι περισσότεροι, δηλαδή της εκρηκτικής κατάστασης, λόγω της συγκέντρωσης υπέρογκου αριθμού ανθρώπων στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, αλλά και σε εξωτερικές δομές, με τη συνεχιζόμενη απάθεια του υπουργού κ. Μουζάλα να μη δίνει πειστικές απαντήσεις για πραγματική διαχείριση του θέματος, εφαρμόζοντας τη σχετική νομοθεσία για την αποσυμφόρηση του νησιού.

Υπήρξαν στιγμές έντασης και φραστικών διαπληκτισμών μεταξύ πολιτών που παρακολουθούσαν τη σύσκεψη, παραπονούμενοι πως, ενώ ο χρόνος περνούσε, δε δίνονταν ο λόγος και σε αυτούς, τονίζοντας πολύ σωστά, πως δεν ακούγονται προτάσεις-λύσεις για τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν φέρει σε αδιέξοδο την πρωτεύουσα με συνεχή υποβάθμιση και αβέβαιο μέλλον.

Τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων και οι επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, οι κ.κ. Δ. Μηλίγκος, Κ. Τζίχας, Χ. Χατζηχριστοδούλου και Α. Σίμος. Ο κ. Σίμος ζήτησε να πραγματοποιηθεί τοπικό δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη των μεταναστών στο νησί. Στην τοποθέτησή του, αξίζει να σημειωθεί, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου κ. Γιώργος Κολλάρος, αναρωτήθηκε γιατί, ενώ υπάρχουν διοικητικές πράξεις απέλασης, αυτοί οι άνθρωποι παραμένουν επί μακρόν εδώ και μάλιστα πολλούς μήνες μετά την έκδοση της απόφασης.


Ο εκτελών χρέη διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, αντιπύραρχος Σωκράτης Γιαννόπουλος

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου Λάζαρος Θεόφιλος

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου Δημήτρης Ταμπαχανιώτης

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γ. Κολλάρος, αναρωτήθηκε γιατί παραμένουν επί μήνες στο νησί αυτοί για τους οποίους έχουν εκδοθεί διοικητικές πράξεις απέλασης

Ο κ. Μανώλης Νεόφυτος εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Σάμου

Από τον σύλλογο Εστίασης και Ψυχαγωγίας ο κ. Μιχάλης Μωραΐτης

Από την Ένωση Ξενοδόχων Σάμου-Ικαρίας, η κα Δέσποινα Χατζηανδρέου

Ο πρόεδρος του συλλόγου Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων-Διαμερισμάτων Νομού Σάμου κ. Νίκος Στεφανής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required