17 Αυγ 2017

Τα εννιάμερα της Παναγίας γιορτάζει το Κοκκάρι

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Κοκκάρι, στις 23 Αυγούστου, εορτάζει την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ή αλλιώς τα "εννιάμερα της Παναγίας".

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το απόγευμα παραμονής της εορτής, στις 22 Αυγούστου, με την Παράκληση στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου και θα ακολουθήσει η περιφορά του Επιταφίου στα σοκάκια του χωριού.


Η πομπή θα καταλήξει στον αύλειο χώρο του ναού, όπου και θα συνεχιστούν οι υπόλοιπες εκδηλώσεις της πρώτης βραδιάς με κεράσματα από τις γυναίκες του Κοκκαρίου και με το μοίρασμα της γιορτής.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται ανήμερα της εορτής με τη Θεία Λειτουργία στην "Παναΐτσα" και το μοίρασμα του δεύτερου καζανιού "γιορτής".

«Λόγω της ιδιαιτερότητας της ημέρας για το χωριό μας και με την ευκαιρία της περιφοράς του Επιταφίου εντός του Οικισμού και κυρίως περιμετρικά του συνεκτικού του τμήματος και της παραλιακής του ζώνης, καλούνται οι επιχειρήσεις όπως κατά τη διάρκεια της περιφοράς αφήσουν λίγο παραπάνω ελεύθερους διαδρόμους για τον κόσμο που συνοδεύει την πομπή, κλείσουν τα κεντρικά τους φώτα και τη μουσική τους ώστε να αποδώσουμε το καλύτερο δυνατόν την κατανυκτική ατμόσφαιρα της βραδιάς», αναφέρει με ανακοίνωσή της η δημοτική κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required