23 Αυγ 2017

Όχι σε λύση συστέγασης για το 2ο Δημοτικό Σάμου

2ο Δημοτικό Σάμου - Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"
Στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 23 Αυγούστου, σύσκεψη για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών του 2ου Δημοτικού σχολείου Σάμου λόγω των εργασιών που αναμένεται να ξεκινήσουν στο υπάρχον κτήριο. Η διευθύντρια της ΔΙΠΕ Σάμου, κα Αλεξάνδρα Εμμανουηλίδου, και η σχολική σύμβουλος, κα Γεωργία Κρεμμυδιώτη, συναντήθηκαν και συζήτησαν τη διαμορφωθείσα κατάσταση με τους διευθυντές 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικού σχολείου Σάμου, εκπροσώπους των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων και μέλη του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών.

Η μόνη αποδεκτή λύση, και λόγω του μεγάλου αριθμού των μαθητών του 2ου Δημοτικού, είναι η αυτόνομη λειτουργία του σχολείου και η στέγασή του σε κατάλληλο, χώρο που αν χρειαστεί θα υποστηριχθεί και με τη χρήση κατάλληλα διαμορφωμένων κοντέινερς. 


Οι όποιες προτάσεις έχουν συζητηθεί για συστέγαση σχολείων θεωρούνται ανεδαφικές και μη εφαρμόσιμες. Αναμένονται οι κινήσεις από πλευράς δημοτικής αρχής, με δεδομένη την πίεση του χρόνου, αφού σε 18 μέρες οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required