22 Ιουν 2017

Press trips για την προβολή της Σάμου

Σειρά δημοσιογραφικών ταξιδιών πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε  Σάμο και Ικαρία, με συντάκτες διεθνών και ελληνικών ΜΜΕ και ταξιδιωτικών οδηγών να επισκέπτονται το νομό μας.

Από 13 έως 19 Μαΐου την Ικαρία επισκέφθηκαν ο δημοσιογράφος Νίκος Μαστροπαύλος και η συνεργάτης του Ειρήνη Ηλιοπούλου, με σκοπό τη δημοσίευση αφιερώματος στο ΒΗΜΑgazino του Μαΐου, περιοδικό του Βήματος της Κυριακής.  Τους δημοσιογράφους φιλοξένησαν επιχειρήσεις της Ικαρίας (Karras Star Hotel, pension Αγριολύκος, Lemy Tours, Mavrogiorgis rentals, Evon's, Οινοποιείο Αφιανες, Οινοποιείο Καρίμαλης, Ναϊαδες, Mary Mary, στα Πέριξ, Μεζεδοπωλείο Αργιός) και τους συνόδευσαν στις περιηγήσεις τους ο Χάρης Σφετικόπουλος από το Discover Ikaria και ο Evon Πλακίδας. Επιπλέον η αεροπορική εταιρία Sky Express παρείχε έκπτωση  στα αεροπορικά εισιτήρια των δύο δημοσιογράφων.  

Από 1 έως 3 Ιουνίου τη Σάμο επισκέφθηκαν πέντε μέλη του γνωστού στη Σμύρνη οδηγού γευσιγνωσίας "Izmir Gourmet Guide", με σκοπό τη δημοσίευση αφιερώματος για τη γαστρονομία του νησιού. Το αφιέρωμα θα κυκλοφορήσει στην ενότητα "Flavor’s from the neighbor". Οι επισκέπτες φιλοξενήθηκαν στο Kerveli Village και το αυτοκίνητο ήταν προσφορά του By ship. Με ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου ευχαριστεί για τη συνεργασία τις επιχειρήσεις 3ΑΑΑ στους Μανωλάτες, Μικρή Πλατεία- Τριαντάφυλλος στο Παλαιόκαστρο, Πέρα Βρύση στους Βουρλιώτες, Ταβέρνα Κόσμος στα Αυλάκια, Εστιατόριο Ελιά στο Πυθαγόρειο.   

Τέλος, χτες ολοκληρώθηκε η επίσκεψη  έξι δημοσιογράφων και  blogger από τη Ρωσία σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας. Οι δημοσιογράφοι παρέμειναν στο νησί μας από 18 έως 21 Ιουνίου και συνοδεύονταν από υπάλληλο του εν λόγω γραφείου. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η συλλογή υλικού σχετικά με τον πολιτισμό, την ιστορία, τη γαστρονομία, τη φύση καθώς και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και τη δημοσίευσή του σε περιοδικά και blogs της χώρας τους. Για την ανάδειξη και προβολή μορφών εναλλακτικού τουρισμού οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να επιδοθούν σε δραστηριότητες, όπως πεζοπορία στους καταρράκτες και sea kayak. H Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, με ανακοίνωσή της, ευχαριστεί την ΕΟΣΣ  για την ξενάγηση στο Μουσείο Οίνου και την εκδήλωση γευσιγνωσίας και στους κ.κ.  Joan Ramon Royo (Sea Kayak Samos) και Γεώργιο Ματθαίου (Samos Outdoors) που τους συνόδευσαν στις δραστηριότητες,

Να σημειωθεί πως ο συντονισμός, η επιμέλεια και οργάνωση των προγραμμάτων των φιλοξενούμενων υλοποιήθηκε από το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.



Από την επίσκεψη Ρώσων δημοσιογράφων και bloggers


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required