1 Ιουν 2017

Τα 8 έργα που εντάχτηκαν στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων

Έξι έργα στη Σάμο και δύο στην Ικαρία χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Επενδύσεων της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, μετά την έγκρισή τους από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Αλέξανδρο Χαρίτση.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου εντάχθηκαν νέα έργα και μελέτες, ενώ αυξήθηκε και ο Προϋπολογισμός σε υφιστάμενα έργα ως εξής:

Συντήρηση οδικού δικτύου, προϋπολογισμός, 2.000.000 ευρώ

Αντικατάσταση και τροποποίηση συγκροτήματος κωδωνοστασίου του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Σάμου, 240.000 ευρώ

Προστασία και ανάδειξη πετρόχτιστων γεφυριών του επαρχιακού δικτύου στις περιοχές Μυτιληνιών και Χώρας, 80.000 ευρώ

Εξοπλισμός Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου Σάμου, 700.000 ευρώ

Αποκατάσταση ευστάθειας γέφυρας στο Κερκήτειο ρέμα για την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας, 200.000 ευρώ

Αναβάθμιση αθλητικών υποδομών δημοτικού σταδίου Σάμου, 250.000 ευρώ


Για την Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας εντάχθηκαν νέα έργα και μελέτες, ενώ αυξήθηκε και ο Προϋπολογισμός σε υφιστάμενα έργα ως εξής:

Συντήρηση οδικού δικτύου, 1.850.000 ευρώ

Εγκατάσταση μεταλλικών κερκίδων στο γήπεδο Ραχών, 40.000 ευρώ


«Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει η αύξηση του Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων προχωρά, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν από τις αλλαγές του θεσμικού πλαισίου και την έλλειψη προσωπικού, στην υλοποίηση του προγράμματός της. Αξιοποιεί κάθε δυνατότητα επιδιώκοντας τη συμπληρωματικότητα των χρηματοδοτικών μέσων, ώστε να καλύψει τις ανάγκες, ιδίως σε έργα βασικής υποδομής και ποιότητας ζωής των νησιωτών για την επίτευξη των στόχων του περιφερειακού σχεδιασμού της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου. Μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία επισημαίνουμε το θετικό γεγονός της αύξησης του περιφερειακού σκέλους του Π.Δ.Ε. ειδικά για την Περιφέρειά μας και στην κατεύθυνση αυτή συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την ωρίμανση έργων, την κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων και τη συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης για την επίτευξη των κοινών στόχων», αναφέρει με ανακοίνωσή της η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required