12 Μαΐ 2017

Δύο νέα βραβεία για τα σαμιώτικα κρασιά

Χρυσό και Ασημένιο βραβείο απέσπασαν αντιστοίχως το Samos Anthemis και το Samos Nectar (2010) στο 24ο Συνέδριο Mondial de Bruxelles, που διοργανώθηκε στην Ισπανία και την πόλη Valladolid της περιοχής Castilla-y-León.

Συνολικά 320 δημοσιογράφοι, οινολόγοι, sommelier και γευσιγνώστες από όλο τον κόσμο δοκιμάζοντας και αξιολογώντας 9.080 διαφορετικούς οίνους από 50 χώρες, επέλεξαν και φέτος να τιμήσουν την αδιαμφισβήτητη ποιότητα των παλαιωμένων γλυκών κρασιών του ΕΟΣ Σάμου και να δώσουν Χρυσό βραβείο στο Samos Anthemis (εσοδείας 2011) και Ασημένιο στο Samos Nectar (2010).
 
Ο διεθνής και με αυστηρά κριτήρια διαγωνισμός οίνων «Concours Mondial de Bruxelles 2017» πραγματοποιεί δοκιμές ελέγχου ποιότητας των βραβευμένων οίνων, με στόχο να αναδειχθούν εκείνα που πραγματικά αποτελούν τις καλύτερες επιλογές διεθνώς. Οι κριτές, διακεκριμένες προσωπικότητες από το χώρο της οινολογίας, έδωσαν την ψήφο τους στα κρασιά της Σάμου τιμώντας έτσι το ποιοτικό δυναμικό του σαμιακού αμπελώνα αλλά και την ακάματη προσπάθεια των αμπελουργών να παράγουν ένα εξαιρετικό προϊόν.

Και τα δύο αυτά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου δε στερούνται μεταλλίων εφόσον έχουν κάθε χρόνο συγκεντρώνουν πλήθος διεθνών διακρίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required