22 Απρ 2017

Eκδήλωση για το Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών Αιγαίου

Εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστεί το υπό κατασκευή Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο του μουσείου, στο Ηραίον, την Τετάρτη, 26 Απριλίου, στις 20.00. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο κ. Κώστας Δαμιανίδης, Δρ. Αρχιτέκνων και η κα Λένα Στεφάνου Δρ. Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο δήμαρχος Σάμου, κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος και εκπρόσωπος του Πνευματικού Ιδρύματος Ν. Δημητρίου.

Το «Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου» αποτελεί ένα συλλογικό έργο του Δήμου Σάμου μαζί με την Περιφερειακή Διοίκηση Σάμου, το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Πνευματικό Ίδρυμα Σάμου «Νικόλαος Δημητρίου». Η Περιφερειακή Διοίκηση Σάμου έχει ολοκληρώσει το σύνολο των  τεχνικών μελετών του έργου, o Δήμος Σάμου, στον οποίο ανήκει και το οικόπεδο, έχει συντάξει τη Μουσειογραφική μελέτη, ενώ το Πνευματικό Ίδρυμα Σάμου «Νικόλαος Δημητρίου» συντηρεί και διαφυλάττει σημαντικά εκθέματα και παραδοσιακά σκάφη που θα ενταχθούν στο νέο Μουσείο. Από την πλευρά του το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα λειτουργήσει το χώρο ψηφιακής μοντελοποίησης, εκπονώντας ειδικά ερευνητικά προγράμματα υποστήριξης του νέου Μουσείου. 

Το κτιριακό σύμπλεγμα του μουσείου αποτελείται από: τον υπόγειο χώρο συνολικού εμβαδού 798,08μ2 (χώροι υγιεινής του κοινού, Η/Μ εγκαταστάσεις και αποθηκευτικοί  χώροι). Τον  ισόγειο χώρο συνολικού εμβαδού 740,74μ2 (είσοδος, εκθεσιακοί χώροι, αίθουσα εκδηλώσεων και περιοδικών εκθέσεων, διοίκηση, βεστιάριο, πωλητήριο και εργαστήριο συντήρησης εκθεμάτων και μουσειακών τεχνικών εφαρμογών). Το χώρο ορόφου συνολικού εμβαδού 608,51μ2 (εκθεσιακοί χώροι, χώρος ερευνητικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, βιβλιοθήκη, χώρος εκπαιδευτικών προγραμμάτων και αναψυκτήριο). 

Επίσης υπάρχει εκτεταμένος υπαίθριος χώρος έκθεσης συνολικού εμβαδού 1099,40μ2, διαμορφωμένος για να φιλοξενεί τα σκάφη του μουσείου και οργανωμένος για να μπορεί να παρέχει την υποδομή ενός παραδοσιακού ναυπηγείου. Σε όλους τους χώρους προβλέπεται η απρόσκοπτη πρόσβαση των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required