9 Φεβ 2017

Απλήρωτοι όλοι οι συμβασιούχοι στην Υπηρεσία Ασύλου - Προειδοποιούν με απεργιακές κινητοποιήσεις

Μέσω e-mail ενημερώθηκαν στις 25 Ιανουαρίου από το Τμήμα Διαχείρισης & Εφαρμογής Προγραμμάτων της Υπηρεσίας Ασύλου,οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου της υπηρεσίας ασύλου ότι η έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας καθίσταται αδύνατη για άγνωστο χρονικό διάστημα. 

Η αδυναμία αυτή οφείλεται, σύμφωνα με το ως άνω Τμήμα, σε γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για την ενοποίηση των οικονομικών υπηρεσιών του νεοσύστατου υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Τονίζεται μάλιστα ότι η νεοσύστατη Οικονομική Υπηρεσία πρέπει πρώτα να στελεχωθεί, μία διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα.

Η είδηση αυτή έχει δημιουργήσει μεγάλη αγωνία και αβεβαιότητα στους περίπου 370 συμβασιούχους που στελεχώνουν την Υπηρεσία Ασύλου ανά την Ελλάδα και ήδη εργάζονται καθημερινά σε σκληρές συνθήκες, με ελλιπή μέσα, ειδικά όσοι από αυτούς είναι σε νησιά και στην παραμεθόριο. 

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι καθημερινά καλούνται να διαχειριστούν ένα δύσκολο έργο καθώς ο πληθυσμός που εξυπηρετούν είναι άνθρωποι που έχουν έρθει αντιμέτωποι με πολέμους, με διώξεις και διαβιούν σε δύσκολες συνθήκες. Έχοντας συναίσθηση της ευθύνης αυτής εργάζονται απρόσκοπτα και με ζήλο. Σημειώνεται ότι σε αρκετούς ήδη οφείλονται οι μισθοί των μηνών Δεκεμβρίου 2016 και Ιανουαρίου 2017, ενώ ορισμένοι δουλεύουν ανασφάλιστοι και αρκετοί έχουν ήδη έρθει αντιμέτωποι με επανειλημμένες καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών τους. Οι όποιες διοικητικές αλλαγές δεν μπορεί να έχουν θύματα τους εργαζομένους. Η εξασφάλιση της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στην Υπηρεσία Ασύλου είναι ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

 Η Γενική Συνέλευση Εργαζομένων ΣΟΧ της Κεντρικής Υπηρεσίας Ασύλου, του Π.Γ.Α Αττικής, του Α.Κ.Α. Αμυγδαλέζας, του Α.Κ.Α. Μετεγκατάστασης, του Α.Κ.Α. Πειραιά, του Α.Κ.Α. Ταχείας Εξέτασης Αιτημάτων Διεθνούς Προστασίας, με την υποστήριξη εργαζομένων ΣΟΧ των Π.Γ.Α. Θεσσαλονίκης, Π.Γ.Α Λέσβου, Π.Γ.Α. Σάμου, Α.Κ.Α. Κω, Α.Κ.Α. Λέρου και Α.Κ.Α. Χίου, με ανακοίνωσή τους ζητούν συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μουζάλα και διεκδικούν την άμεση καταβολή του συνόλου των οφειλόμενων δεδουλευμένων και την απρόσκοπτη και έγκυρη καταβολή των μισθών όλων των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. 

Σε περίπτωση που τα ως άνω αιτήματά τους δεν ικανοποιηθούν, είναι έτοιμοι να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους, προχωρώντας σε 24ωρη απεργία με την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου του 2017, με τη συμμετοχή εργαζομένων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου από όλα τα Τμήματα της Κεντρικής Υπηρεσίας, των Περιφερειακών Γραφείων Ασύλου και των Αυτοτελών Κλιμακίων Ασύλου όλης της επικράτειας, παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών την ίδια ημέρα στις 10 π.μ. και νέα γενική συνέλευση μετά την κινητοποίηση για να συντονίσουμε περαιτέρω τις δράσεις τους.

Πηγή: www.diorismos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required