14 Φεβ 2017

Την ίδρυση Πολυτεχνικής σχολής στο πανεπιστήμιο Αιγαίου ζητά ο βουλευτής Σάμου

Παρέμβαση στη συζήτηση σχετικά με την ψήφιση του Νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας με θέμα τη «Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και άλλες διατάξεις», έκανε ο βουλευτής Σάμου, ενώ όπως αναφέρει δελτίο τύπου ο κ. Σεβαστάκης εισηγήθηκε και την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο πανεπιστήμιο Αιγαίου.

«Το εκπαιδευτικό πεδίο είναι ένα ευρύτατο πεδίο, ένα πολύπλευρο οικοδόμημα και πολυεστιακό. Η Νομοθέτηση προσπαθεί να απαντήσει σε μία νέα τελείως
διαφορετική φάση που βρίσκεται η Χώρα και το εκπαιδευτικό αίτημα. Είμαστε σε μια νέα φάση που όχι μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της κρίσης θεώρησης και ερμηνειών, θα πρέπει να συντάξουμε ένα νέο εκπαιδευτικό πρωτόκολλο, με τρόπο προσεχτικό, δημοκρατικό και εμπνευσμένο, ώστε να εκμεταλλευτούμε τα χαρακτηριστικά της νέας μόρφωσης, του νέου σχολείου», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σεβαστάκης και σημείωσε πως ο τύπος που συγκροτεί το νέο μαθητή και δάσκαλο είναι το υπόστρωμα πάνω στο οποίο θεμελιώνεται η νέα Νομοθέτηση.

Ο βουλευτής Σάμου αναφέρθηκε και στο θέμα των αρχαίων Ελληνικών, λέγοντας «δεν είναι θέμα ωρών, αλλά βάθους και διασύνδεσης», ενώ κατά την εισήγησή του αναφέρθηκε και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου: «Προτείνω να δείτε την επίστεψη των σχολών στη Σάμο. Το πολύπλευρο πανεπιστήμιο Αιγαίου που μπόρεσε να μετατρέψει τη χωρική αδυναμία σε προτέρημα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σεβαστάκης.

Δείτε παρακάτω όλη την εισήγηση του βουλευτή Σάμου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required