3 Φεβ 2017

Με 15 αστυνομικούς θα ενισχυθεί η Σάμος - Τι λένε οι συνδικαλιστές

Με 15 αστυνομικούς πρόκειται να ενισχυθεί τον Αύγουστο η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου, μετά και τις Τακτικές Μεταθέσεις που ανακοινώθηκαν πριν λίγες μέρες.
Σχολιάζοντας τις τακτικές μεταθέσεις, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου, κ. Θωμάς Τσουρής, έκανε λόγο για ικανοποιητικό αριθμό, σε σχέση πάντα με τις άλλες περιοχές της Ελλάδας.

«Μόνο τα νησιά πήραν αυτόν τον αριθμό. Εμείς επιδιώκουμε να καλυφθούν τα κενά στη Σάμο, που σύμφωνα με το παλιό Οργανόγραμμα, το οποίο δεν προέβλεπε τη
μεταναστευτική ροή, είναι γύρω στα 50 άτομα, που σημαίνει πως τα πραγματικά κενά είναι πολύ μεγαλύτερα», είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αρμονία», ο κ. Τσουρής.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου αναφέρθηκε και στο Κέντρο Υποδοχής, επισημαίνοντας πως  την αστυνομική δύναμη εκεί αποτελούν αστυνομικοί που έρχονται με απόσπαση για 3 με 6 μήνες. «Είναι πάγιο αίτημά μας να έρχονται με μετάθεση για να μην υπάρχει διαρκώς αυτή η άφιξη- αναχώρηση των συναδέλφων και για να μπορούν να προσαρμόζονται ευκολότερα», είπε και σημείωσε πως υπάρχει Νόμος που προβλέπει την αστυνόμευση των Κέντρων από σεκιούριτι «Η αστυνομία δεν έχει καμμιά δουλειά μέσα στα Κέντρα. Η δουλειά της είναι η εξωτερική φύλαξη, να επιβλέπουμε όλη την πορεία. Από τη στιγμή που θεωρεί η κυβέρνηση πως τα Κέντρα πρέπει να είναι πλέον ανοιχτής δομής, γιατί να έχουμε αστυνομικούς μέσα για τη φύλαξή τους, όταν μπαίνουν και βγαίνουν καθημερινά; Δεν μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση εκεί πέρα. Αυτοί οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να απασχολούνται σε περιπολίες μέσα στην πόλη ή στα περιφερειακά τμήματα και να μείνουν εκεί συνάδελφοι μόνο για την ταυτοποίηση των μεταναστών», είπε.

Ο κ. Τσουρής χαρακτήρισε ως λυπηρό το γεγονός πως σε όλα τα έγραφα που στέλνουν, δεν έχουν λάβει καμιά απάντηση. «Όσοι Κυβερνητικοί και πολιτικοί έρχονται στη Σάμο από Αθήνα, κανείς, ποτέ, δεν μας ενόχλησε για να εκθέσουμε τα προβλήματά μας, πλην ενός βουλευτή του ΚΚΕ», σημείωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required