25 Ιαν 2017

Τι ζήτησε ο δήμαρχος Σάμου στη σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας

Στη σύσκεψη που έγινε σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οποία πραγματοποιήθηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και την υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά για την τουριστική ανάπτυξη των νησιών που έχουν αντιμετωπίσει το βάρος της προσφυγικής κρίσης, συμμετείχε ο δήμαρχος Σάμου, κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Ο κ. Αγγελόπουλος, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το δήμο, αναφέρθηκε στα παρακάτω σημεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τη βελτίωση της κατάστασης:


1. Στην πρόβλεψη ειδικού ολοκληρωμένου προγράμματος τουριστικής προβολής εντός του Ειδικού Αναπτυξιακού Σχεδίου Βορείου Αιγαίου που θα εκπονηθεί το επόμενο διάστημα.

2. Στην ενίσχυση των πυλών εισόδου για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία  και την υποστήριξη της διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ όμορων δήμων Ελλάδας και Τουρκίας.

3. Στην κάλυψη των εξόδων οργάνωσης περιπτέρων και προβολής της Σάμου στις εκθέσεις όπου δεν θα μετέχει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στις οποίες ο δήμος και οι διάφοροι φορείς τουρισμού θεωρούν απαραίτητη τη συμμετοχή του.

4. Στην υποστήριξη των μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων π.χ. Ηραία-Πυθαγόρεια.

5. Στην οργάνωση εκθέσεων φωτογραφίας (π.χ. καμπάνια "Η Σάμος μέσα από τα μάτια μας") σε κεντρικά σημεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Καβάλας και γενικότερα, όπου υπάρχει ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση με τη Σάμο, με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

6. Στην ανάγκη χρηματοδοτικής υποστήριξης για τη συμμετοχή της Σάμου σε μονοθεματικές εκθέσεις (π.χ. γαστρονομίας, extreme sports κ.α.).

7. Στην ανάγκη προβολής των περίφημων από την αρχαιότητα ήδη τοπικών αγροτικών προϊόντων, σε συνεργασία και με το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

8. Στην εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων για την προβολή και ανάδειξη των ιαματικών πηγών της Σάμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required