1 Δεκ 2016

Προβληματισμός και αναπάντητα ερωτήματα για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

Τους προβληματισμούς τους  για το θέμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων εξέφρασαν το βράδυ της Πέμπτης, 1η Δεκεμβρίου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι πρόεδροι των δημοτικών σχολείων 1ου, 2ου, 3ου και Βαθέος, που λειτουργούν στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Ανέλυσαν τα όσα ήδη έχουν αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση πριν λίγες ημέρες, τονίζοντας για ακόμα μια φορά πως η προσπάθειά τους είναι προς την κατεύθυνση του να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

Οι πρόεδροι των δημοτικών σχολείων τόνισαν πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιήσουν  σειρά συναντήσεων και επαφών, αρχής γενομένης με το δήμο της Σάμου, ώστε να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα που προκύπτουν από τη σχετική διάταξη για την παρουσία προσφυγόπουλων σε σχολικές μονάδες του νησιού για την εκπαίδευσή τους.

Επίσης αναφέρθηκαν στο ότι δίνουν μεγάλη βαρύτητα και ίσως θα ήταν καλύτερο τα παιδιά αυτά να έχουν δικό τους χώρο και όχι να ενσωματωθούν, όπως προβλέπεται, από την επόμενη σχολική χρονιά στις υπάρχουσες σχολικές τάξεις.

Πρόσθεσαν επίσης ότι αν προχωρήσει η ένταξή τους στα σχολεία, πως θα πρέπει να έχει προηγηθεί κατάλληλη προετοιμασία και οι απαραίτητες εξετάσεις.

Επιπλέον, έγινε αναφορά  στο θέμα της υγείας, θέτοντας ερωτήματα για τον τρόπο παροχής της στους διαμένοντες στο hot spot και σε ποιο επίπεδο, καθώς και για το ποιος φροντίζει για αυτά τα παιδιά, λέγοντας πως δεν γνωρίζουν τους αρμόδιους για αυτά τα θέματα. «Ακόμη και στο νοσοκομείο Σάμου είναι γνωστές οι ελλείψεις της παιδιατρικής κλινικής», είπαν.

Να σημειωθεί πως ξεκινώντας τη συνέντευξη εξήγησαν ότι πολύ ευχαρίστως θα δέχονταν τα παιδιά που θα ήταν εδώ για να παραμείνουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required