9 Νοε 2016

Μαρτυρίες για τα χτεσινά συμβάντα



Σε καζάνι που βράζει βρίσκεται  η κοινωνία της Σάμου μετά το περιστατικό που συνέβη χτες  βράδυ στο χώρο του ηγεμονικού κήπου και στο δημαρχιακό μέγαρο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες περαστικών και αυτοπτών μαρτύρων όλα ξεκίνησαν από νωρίς το βράδυ, όταν ομάδα μεταναστών που βρίσκονταν εντός του δημοτικού κήπου άρχισαν να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. «Κάποια στιγμή ακούστηκαν έντονες λογομαχίες και άρχισαν να τσακώνονται οι αλλοδαποί μεταξύ τους», λέει στο «Σαμιακό Βήμα» αυτόπτης μάρτυρας. Όπως μας λέει, λίγο αργότερα άρχισαν να τρέχουν φωνάζοντας «F*ck the police», αιτιολογώντας τις εκφράσεις τους πως  μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν κρανοφόροι που κρατούσαν κοντάρια, είχε περάσει από το δρόμο του
ηγεμονικού κήπου. Πέντε λεπτά αργότερα αντιλήφθηκε πως οι αλλοδαποί κινήθηκαν απειλητικά προς ένα ανήλικο αγόρι, το οποίο έριξαν κάτω, και το οποίο χτυπούσαν με κλωτσιές στο σώμα του,  σπάζοντας πάνω στο κεφάλι του  ένα μπουκάλι κρασί. «Ένας συμπολίτης μας που βρίσκονταν στην περιοχή, βλέποντας την άγρια επίθεση που δέχονταν ο έφηβος, έτρεξε να τους χωρίσει και εκείνη τη στιγμή δέχτηκε επίθεση, τραυματίζοντας τον με κάποιο αντικείμενο -που δεν μπόρεσα να δω- στην κοιλιά», λέει στο «Σαμιακό Βήμα».

Tον τραυμάτισαν την ώρα που προσπαθούσε να βοηθήσει το 17χρονο
Για γνωστή κατάσταση, που όλοι γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα κάνει λόγο συμπολίτης μας. «Κάθε βράδυ μαζεύονται μέσα στον κήπο και καταναλώνουν αλκοόλ. Είναι και ήταν θέμα χρόνου να γίνει κάτι.  Οι μετανάστες είχαν μεθύσει, λένε πως πέρασε μηχανάκι, στο οποίο επέβαιναν άνδρες με κράνη και κοντάρια και στη συνέχεια επιτέθηκαν στο αγόρι», λέει άλλος συμπολίτης μας.

Για το συμβάν έβγαλε ανακοίνωση και η Γενική Αστυνομική Δ/νση Βορείου Αιγαίου. Όπως αναφέρει « χθες  το βράδυ,  17χρονος, κινούμενος πεζός  σε υπαίθριο χώρο στην πόλη της Σάμου, δέχτηκε  επίθεση από έξι αλλοδαπούς, οι οποίοι του  προκάλεσαν σωματικές βλάβες, χτυπώντας τον σε διάφορα σημεία του σώματός του».

Η συνέχεια γνωστή. Οι μετανάστες κινήθηκαν αρχικά προς το κέντρο της πόλης, αλλά στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Κέντρο Μεταναστών, όπου εκεί έριξαν πέτρες σε περιπολικό που είχε σπεύσει στην περιοχή, προκαλώντας ζημιές στο όχημα…. (Διαβάστε εδώ το πλήρες  ρεπορτάζ για τα χτεσινά γεγονότα στο ΚέντροΥποδοχής)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required