5 Νοε 2016

Προς αξιοποίηση το Ξενία

Συνεργασία για την αποκατάσταση και αξιοποίηση του κτιρίου ΞΕΝΙΑ της πόλης της Σάμου αποφασίστηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη και του δήμαρχου Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλου.

Όπως έγινε γνωστό, το ανακαινισμένο ακίνητο θα λειτουργήσει ως "Κέντρο Επιστήμης, Λόγου και Τέχνης" και συγχρόνως ως "Διαδραστικό Κέντρο Περιβάλλοντος Αιγαίου". Γι' αυτόν τον σκοπό αυτό, μάλιστα, θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δήμου Σάμου και της Διεύθυνσης Μελετών και Έργων Αστικών Αναπλάσεων (ΔΜΕΑΑ) του υπουργείου, βάσει της οποίας θα συνταχθούν οι απαιτούμενες μελέτες.


 Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Τσιρώνης δήλωσε: "Είναι μεγάλη μας χαρά να συνδράμουμε στην αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου με τη συμβολή των υπηρεσιών του υπουργείου Περιβάλλοντος, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι και να συντονιστεί η υλοποίηση του έργου. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλο και το δημοτικό συμβούλιο για την περιβαλλοντική ευαισθησία του, να παραχωρήσουν έναν όροφο του κτιρίου για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση που αφορά σε όλο το Αιγαίο. Με τη στενή συνεργασία της διοίκησης και της πολιτείας κάνουμε σημαντικά βήματα μπροστά".

Από την πλευρά του, ο κ. Αγγελόπουλος, ανέφερε: "Η Σάμος, σημαντικό αποθετήριο ιστορίας, πολιτισμού και περιβάλλοντος, εκφράζει ειλικρινή συναισθήματα χαράς προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και τον υπουργό προσωπικά, για τη στρατηγική επιλογή και την άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση και αξιοποίηση του εμβληματικού μας κτιρίου. Η πρόοδος που επετεύχθη σε ελάχιστο χρόνο αποδεικνύει την ανταπόκριση του κέντρου προς τις αρχές της νησιωτικότητας. Η περιβαλλοντική προστασία και εκπαίδευση αποτελούν μείζονα στοιχήματα για το νησί του Πυθαγόρα, του Αρίσταρχου και του Ευπάλινου".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required