3 Δεκ 2016

Διήμερο αφιέρωμα στο Σουηδικό Κινηματογράφο

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Σουηδίας, του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών, του Σουηδικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου και του Σουηδικού Ινστιτούτου θα προβληθούν  το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, δύο σουηδικές ταινίες από την Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου.

Το Σάββατο θα προβληθεί η ταινία «Η νεαρή Σόφι Μπελ» και την Κυριακή η ταινία «Underdog». Οι προβολές θα ξεκινήσουν στις 21:00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


«Η νεαρή  Σόφι Μπελ» (80', Amanda Adolfsson, 2015)
Μετά το λύκειο αρχίζει η συναρπαστική ζωή! Αυτό πιστεύουν οι καλύτερες φίλες Σοφί και Άλις. Τι κρύβεται όμως στον “πραγματικό” κόσμο; Ένα προγραμματισμένο ταξίδι στο Βερολίνο θα φέρει ανατροπές που δεν έχουν αναγνωριστεί στα παιδικά και εφηβικά χρόνια των κοριτσιών. Η εξαφάνιση της Άλις κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες δίνει νέα τροπή στις εξελίξεις.

«Underdog»  (100', Ronnie Sandahl, 2015)
Η νεαρή Dino ονειρεύεται μια διαφορετική ζωή. Όπως εκατοντάδες χιλιάδες νέοι Σουηδοί άνεργοι, αφήνει τη ζωή της Σουηδίας, αναζητώντας την τύχη της στη νεόπλουτη πόλη του Όσλο. H νέα της ζωή βρίσκεται όμως σε αδιέξοδο με ανατροφοδότηση προσωρινών θέσεων εργασίας, έλλειψη χρημάτων και σκληρά πάρτι. Όταν σπάει το χέρι της, καταλήγει ως οικονόμος σε μια νορβηγική οικογένεια μεσαίας τάξης, σε μια ζωή πολύ διαφορετική από τη δική της. Στο διάστημα μερικών εβδομάδων βρίσκεται στη μέση ενός τριγωνικού δράματος, ενός παιχνιδιού εξουσίας που κανείς δεν περίμενε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required