18 Οκτ 2016

"Δράση": Καμιά εμπιστοσύνη στις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης"

Για κάλπικες υποσχέσεις της Κυβέρνησης κάνει λόγο με δελτίο τύπου η δημοτική παράταξη «Δράση Ενότητα Προοπτικά», όσον αφορά το Μεταναστευτικό. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η παράταξη μας στο τελευταίο, έκτακτο, δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε την δυσαρέσκεια της για τα υπεσχημένα της κυβέρνησης που μόνο λόγια έμειναν. 



Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν έδωσε καμία εξουσιοδότηση στη αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής για διαπραγματεύσεις σχετικά με τη δημιουργία κέντρου κράτησης ούτε είχε καμία τέτοια ενημέρωση ποτέ στο παρελθόν.

Τα νησιά μας έχουν γίνει αποθήκες ψυχών και οι νησιώτες μας δεσμοφύλακες. Η ανικανότητα και αναξιοπιστία της πολιτικής της κυβέρνησης έχουν εμφανή αποτελέσματα και στο προσφυγικό.

Η παράταξη μας επανέλαβε πως δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης για την τύχη των μεταναστών, προσφύγων που αυξάνονται και παραμένουν στο νησί μας αλλά ούτε και τις κάλπικες υποσχέσεις για το «τι μέλλει γενέσθαι» μιας και καθημερινά ενημερωνόμαστε για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και προειλημμένες αποφάσεις. Ξέρουν κάτι άλλο, ο Δήμος ή ο βουλευτής ή άλλη αρχή για το οποίο θα πρέπει να ενημερωθεί άμεσα η τοπική κοινωνία;

Υπενθυμίσαμε τις πάγιες θέσεις μας πως κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν έχει λόγο να παραμένει στα νησιά, μετά την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης και με μέγιστο χρονικό διάστημα 72 ωρών.

Οι μη δικαιούχοι ασύλου πρέπει  γρήγορα να επιστρέφονται πίσω στην Τουρκία. Η διαχείριση τους βάση της «συμφωνίας», μπορεί να γίνεται όχι μόνο από οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας, αλλά από οποιοδήποτε άλλο κράτος- μέλος. Έως τώρα  η κυβέρνηση υλοποιεί την συμφωνία τόσο, ώστε να περιορίζει τις ροές προς την υπόλοιπη Ευρώπη.

Τα νησιά μας χρειάζονται ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις πληγές που έχουν δημιουργηθεί στις τοπικές οικονομίες από τις επιπτώσεις της διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικο.

Πάγιο αίτημα και στόχος μας είναι η διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων της αδικημένης τοπικής κοινωνίας.

Η προτελευταία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αφορά σε διαμαρτυρία ως προς την διαχείριση της όλης κατάστασης από την κυβέρνηση και αυτό πρέπει να επιδιώξουμε όλοι ενωμένοι με μια φωνή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required