30 Οκτ 2016

Με εντάσεις, χωρίς σοβαρά επεισόδια, ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση για το μεταναστευτικό (Φωτορεπορτάζ)

Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 30/10, λίγο μετά τις 13:00, η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε ενάντια στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική για το μεταναστευτικό, από την ομάδα "Σάμος SOS". 

 

Στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ, οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη αποσυμφόρησης του νησιού, τον έλεγχο των ΜΚΟ, καθώς και την αναγκαιότητα να δοθούν ουσιαστικές και άμεσες λύσεις στο μεταναστευτικό πρόβλημα που ταλανίζει το νησί μας.









Πριν την έναρξη των ομιλιών

Μέλη της κίνησης (Β. Βασιλείου, Λ. Στυλιανίδης, Γ. Κουρέρης, Ν. Μάρκου, Π. Χατζηαντωνίου






Στη συγκέντρωση τοποθετήθηκαν οι Βασίλης Βασιλείου (εκ των πρωτεργατών της κίνησης), ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, ο Νίκος Μάρκου (π. δήμαρχος Πυθαγορείου),  ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου" Αντώνης Σίμος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου Κώστας Κυριαζής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων ν. Σάμου Νίκος Στεφανής, ο Α' αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου Μανώλης Φλωρούς, η αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου Αντριάνα Παλαμάρη και το μέλος της 9μελούς επιτροπής της κίνησης "Σάμος SOS" Πατρίτσια Χατζηαντωνίου. Απουσίαζε ο δήμαρχος Σάμου και δεν τοποθετήθηκε κανείς εκπρόσωπος του Δήμου.




Από την ομιλία του π. δημάρχου Πυθαγορείου Ν. Μάρκου

Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"



Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"




Το πανό της Αντιφασιστικής Κίνησης


Ένταση δημιουργήθηκε κατά την έναρξη της συγκέντρωσης, μεταξύ συγκεντρωμένων στην εκδήλωση και μελών της Αντιφασιστικής Κίνησης Φοιτητών Καρλοβάσου, που μαζί με μέλη της Κίνησης για τα Ανθρώπινα δικαιώματα, βρίσκονταν ακριβώς απέναντι από  την πλατεία. Προς στιγμήν φάνηκε ότι θα δημιουργηθούν επεισόδια όταν εκσφενδονίστηκε μπουκάλι νερού αλλά τελικά επιδείχθηκε σχετικά ψυχραιμία με λεκτικές αντιπαραθέσεις. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις των ΜΑΤ και αστυνομικοί, οι οποίοι δημιούργησαν ζώνη ασφαλείας, κρατώντας μακριά τις δύο πλευρές, μέχρι και το τέλος της συγκέντρωσης. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, δια βοής, εγκρίθηκε ψήφισμα της κίνησης.



Η στιγμή που ξεκίνησε η ένταση 



Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"

Καρέ-καρέ οι εντάσεις που ευτυχώς δεν οδήγησαν σε βίαια επεισόδια





Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"






Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"







Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"



















Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"








Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required