5 Σεπ 2016

Πυκνώνουν οι φήμες για νέο hot spot - Επίσκεψη της αντιστρατήγου Τσιριγώτη - Όχι "παιχνίδια" εις βάρος της Σάμου



Φωτό αρχείου

Πυκνώνουν οι φήμες το τελευταίο διάστημα για τη δημιουργία νέου hot spot στη Σάμο ώστε στην περίπτωση κατάρρευσης της περίφημης συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας, η χώρα να προετοιμαστεί για το μεγάλο κύμα μεταναστών-προσφύγων που θα εισέλθει και δια μέσω των νησιών. Εξάλλου αυτό δεν ξεχνά να τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Μουζάλας σε κάθε συνέντευξη και ομιλία του. 





Αντιστράτηγος Ζ. Τσιριγώτη

 Ταυτόχρονα η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθώντας να αναβαθμίσει το ρόλο της στην υπόθεση μεταναστευτικό έχει ξεκινήσει την διερεύνηση, κατά περιοχές, για τις δυνατότητες δημιουργίας νέων κέντρων φιλοξενίας που ίσως μετατραπούν σε κέντρα κράτησης, ώστε να δοθεί και το μήνυμα σε όσους θέλουν να περάσουν στη χώρα μας πως δεν θα είναι «ξέφραγο αμπέλι». Σε αυτό το πλαίσιο υποθέτουμε βρέθηκε χθες Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στη Σάμο, η πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, γνωστή από την συνδρομή της στο προσφυγικό στην Κω, προερχόμενη από τον κλάδο Αλλοδαπών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, συνοδευόμενη από τον σύμβουλο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Παύλο Αδακτυλίδη. Μαζί τους και η πολιτική μηχανικός του υπουργείου Δήμητρα Μουτεβελή. Κατά τις απογευματινές ώρες πραγματοποίησαν άτυπη συνάντηση με τον δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο ο οποίος τους περιέγραψε την κατάσταση τονίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Δήμος δεν έχει στη διάθεσή του αλλά και αν είχε δεν θα παραχωρούσε χώρους για τη μετατροπή τους σε χώρους φιλοξενίας ή κράτησης τονίζοντας και τις δυσκολίες και τα εμπόδια για την διαμονή των ήδη υπαρχόντων μεταναστών στο Βαθύ και στο εν λειτουργία hot spot.


Ο σύμβουλος Π. Αδακτυλίδης


Η περίπτωση του εργοστασίου της π. «Πειραϊκής-Πατραϊκής»

Εξωτερικός χώρος του εργοστασίου της π. "Πειραϊκής-Πατραϊκής" - Φωτογραφίες: "Σαμιακόν Βήμα"


Η περίπτωση του εργοστασίου της π. «Πειραϊκής-Πατραϊκής» και της μετατροπής του σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών, ήρθε και πάλι μέσα από φήμες στο προσκήνιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, όταν αρχικά είχε προταθεί ο συγκεκριμένος χώρος, ουδείς δεν επικοινώνησε από τα αρμόδια υπουργεία με τους εκκαθαριστές που έχουν αναλάβει την υπόθεση των κτιριακών εγκαταστάσεων εκ μέρους της τραπέζης Πειραιώς. Επειδή έχουμε χορτάσει από υποσχέσεις περί ολιγοήμερης παραμονής των μεταναστών στο νησί, περί ταχύτητας διαδικασιών που ποτέ δεν πραγματώθηκαν και επειδή ο κ. Μουζάλας έχει μιλήσει επανειλημμένα για αποσυμφόρηση και άδειασμα των νησιών, κάτι που δεν συνέβη ακόμη, θα πρέπει να σταματήσουν τα παιχνίδια εις βάρος της Σάμου, των κατοίκων της και της σκληρά δοκιμαζόμενης οικονομίας της, με κάθετη πτώση του τουρισμού. Θα πρέπει εδώ και τώρα να μιλήσουν ανοιχτά, να ενημερώσουν και να εξηγήσουν τι ακριβώς σκέφτονται τα εμπλεκόμενα υπουργεία να πράξουν. Διαφορετικά δεν θα αργήσει η μέρα που η αντίδραση θα είναι ηχηρή, δυναμική και με ανυπολόγιστες απώλειες για την κυβέρνηση, τα στελέχη της και όσους σχεδιάζουν εν κρυπτώ λύσεις που δεν θα έχουν αποτέλεσμα αφού δεν θα έχουν τη συναίνεση του λαού των νησιών μας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required