30 Σεπ 2016

Ανακοίνωση-Καταγγελία του ΚΚE Σάμου για την Κίνηση "Σάμος SOS"

Ανακοίνωση καταγγελία εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ σχετικά με την κίνηση του "Σάμος SOS", για το μεταναστευτικό. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Καταγγέλλουμε στο Σαμιώτικο λαό και τη νεολαία, την προσπάθεια που γίνεται εδώ και καιρό να ξεσηκωθεί ένα ξενοφοβικό – ρατσιστικό κίνημα κατά των προσφύγων και των μεταναστών που χωρίς να το θέλουν βρέθηκαν με την κοινή απόφαση Ε.Ε -κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εγκλωβισμένοι – κρατούμενοι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Σάμο.



Οι απόπειρες αυτές που κατά καιρούς υποκινούνται έντεχνα και επαναλαμβάνονται έχουν στόχο να αποπροσανατολίσουν το λαό από τα πραγματικά του προβλήματα, την ανεργία, τη φτώχεια, το κόψιμο μισθών και συντάξεων, την εργασιακή ζούγκλα των ατέλειωτων ωρών εργασίας με 300 και 400 ευρώ υπό την απειλή της απόλυσης, τις άγριες περικοπές κάθε κοινωνικής κατάκτησης σε παιδεία, υγεία, πρόνοια κλπ.

Σ’ αυτή τη κατεύθυνση εκδηλώθηκε τις τελευταίες μέρες και η πρωτοβουλία αναπαλαίωσης και επανεμφάνισης υπό τη μορφή σωτήρων, γνωστών τοπικών πολιτικών προσώπων, συσπειρωμένων στη κίνηση «ΣΑΜΟΣ-SOS».

Πρόκειται για παράγοντες που στήριξαν επί δεκαετίες και με κάθε τρόπο τις πολιτικές των κομμάτων τους (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ) που κυβέρνησαν και ευθύνονται για τη δυστυχία του λαού. Παράγοντες που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο από θέσεις δημάρχων, κοινοταρχών αλλά και επιφανών οικονομικών παραγόντων, στον εκφυλισμό και την απαξίωση των θεσμών που υπηρέτησαν και τώρα απαρνούνται την κομματική τους ταυτότητα δηλώνοντας ξαφνικά «ακομμάτιστοι».

Σε συγκέντρωση που οργάνωσαν έγιναν τιμητές των πάντων, επιδόθηκαν σε ξενοφοβικά κηρύγματα επισείοντας τον κίνδυνο του ισλαμισμού και έφτασαν μέχρι το σημείο να επικαλεστούν μαρτυρίες ανώνυμων καταστηματαρχών ότι «έχουν εξαφανιστεί από την αγορά τα χασαπομάχαιρα γιατί τα αγόρασαν μετανάστες για να μας σφάξουν»..

Τους καταγγέλλουμε για απόπειρα τρομοκράτησης του λαού, για υποκίνηση βίαιης αντιμετώπισης των προσφύγων, για καλλιέργεια κλίματος ξενοφοβίας και αντιδραστικών ανακλαστικών.

Ακολουθούν επικίνδυνο  δρόμο. Με τις ενέργειές τους υποθάλπουν  φασιστικές μεθοδεύσεις Χρυσαυγίτικης προέλευσης και θα έχουν ακέραια την πολιτική ευθύνη γι’ αυτό.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία του νησιού μας να απομονώσει κάθε προσπάθεια εκφασισμού που επιχειρείται με αφορμή το Προσφυγικό και να παλέψει για τα πραγματικά του προβλήματα μέσα από τα σωματεία του και τις λαϊκές οργανώσεις.

Καλούμε το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα να υψώσει αγωνιστικό φραγμό απέναντι σε κάθε προσπάθεια εκτροπής και αποπροσανατολισμού των εργαζομένων και του λαού σε ξενοφοβικές-ρατσιστικές αντιλήψεις και πρακτικές. Ειδικότερα για το Προσφυγικό: 

  • Είμαστε αντίθετοι με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης που εγκλωβίζει στο νησί εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Απαιτούμε άμεση μετακίνησή τους από το νησί και τον απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.
  • Οχι στη λειτουργία και στην επέκταση των «χοτ σποτ» με οποιαδήποτε μορφή. Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές υποδοχής, καταγραφής και προσωρινής φιλοξενίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
  • Καταδικάζουμε τους τραμπουκισμούς και τη βία και όσους τα υποκινούν. Απομονώνουμε αυτούς που ενοχοποιούν για τα προβλήματα τα θύματα, τους πρόσφυγες, αθωώνοντας και υπηρετώντας τους υπεύθυνους- τους θύτες.
  • Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να σταματήσει η συμμετοχή με κάθε μορφή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους που δημιουργούν τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων.



Σάμος 30-9-2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required