19 Σεπ 2016

«Ωκυρρόη η Σαμία» & «Αρίσταρχος ο Σάμιος» στο Διεθνές Φεστιβάλ των Διδύμων Μ. Ασίας


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάμου «Ωκυρρόη η Σαμία», από κοινού με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Κωνσταντίνου «Αρίσταρχος ο Σάμιος», συμμετείχαν σε Διεθνές Φεστιβάλ Ειρήνης και Πολιτισμού από 29/8 έως 2/9  που διοργανώνεται στα Δίδυμα της Μικράς Ασίας εδώ και 21 χρόνια περίπου, με τη συμμετοχή ελληνικών συλλόγων με προσφυγικές ρίζες. 








Την «Ωκυρρόη» εκπροσώπησε η πρόεδρος κ. Ελένη Παντελούκα και τον «Αρίσταρχο» ο αντιπρόεδρος κ. Ξενοφών Ζαφείρης. Προσκλήθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Dahot Didim» όπου στις 29/8 έτυχαν θερμής υποδοχής από τα μέλη του «Dahot» και στις 30/8 ξεναγήθηκαν, μαζί με την αποστολή της Ουκρανίας, στο Αρχαίο Θέατρο της Μιλήτου και στο Ναό του Απόλλωνα. Στις 31/8 παρουσίασαν λαϊκούς χορούς στην παραλία Akbuk και την 1/9 στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο της πόλης Garden Sun Hotel. Λόγω της εξαιρετικής τους παρουσίας η χοροδιδάσκαλος και των δύο συλλόγων κ. Παντελούκα δέχτηκε πρόταση να πραγματοποιηθεί ένα σεμινάριο όπου θα διδάξει τους λαϊκούς μας χορούς σε ένα άλλο πολιτιστικό-αθλητικό σύλλογο της περιοχής την οποία και αποδέχτηκε. 






Ο πρόεδρος κ. Aydur πρόσφερε στην ελληνική αποστολή αναμνηστικά δώρα τα οποία ανταπέδωσαν οι Σαμιώτες με τη σειρά τους με τα τοπικά μας προιόντα, τη Δίκαια κούπα του Πυθαγόρα και κρασιά από την Ε.Ο.Σ. Σάμου. Ο κ. Aydur υποσχέθηκε ότι μέλη του συλλόγου Dahot Didim καθώς και το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου θα επισκεφτούν το όμορφο νησί μας για άλλη μια φορά. Τέλος όλοι μαζί χορέψαν, κουβέντιασαν και τραγούδησαν κοινά τραγούδια, μοιράστηκαν κοινές μνήμες, κοινά όνειρα για μια γειτονιά με ΕΙΡΗΝΗ, ΦΙΛΙΑ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required