20 Μαρ 2016

Διαγωνισμός Ρομποτικής «Ο Γαλαξίας μας» - Στις 18 καλύτερες συμμετοχές, από 350, αυτή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου


Ολοκληρώθηκε χθες Σάββατο 19 Μαρτίου, στην Αθήνα, ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού με θέμα «Ο Γαλαξίας μας» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, διοργανώθηκε από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών – STEM), με την υποστήριξη της COSMOTE. Χορηγός επικοινωνίας του Διαγωνισμού είναι ο ΟΤΕ TV. Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου βρέθηκε ανάμεσα στις 18 καλύτερες προτάσεις μεταξύ 350 σχολείων.






Συμμετείχαν συνολικά 350 σχολεία από τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου με ομάδα μαθητών από την 6η τάξη κατέκτησε την πρώτη θέση όσον αφορά στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στα τελικά του διαγωνισμού. Στις προκριματικές φάσεις τα παιδιά κατάφεραν χθες με την ομάδα τους «Επίκουρος» και το project «Curiosity» να επιλεγούν στις 50 ομάδες και στη συνέχεια στις 18 κάνοντάς μας περήφανους. Ήταν η πρώτη φορά που πήραν μέρος στον διαγωνισμό.


Συγχαρητήρια στα παιδιά, στους δασκάλους και στους γονείς τους! 

Δείτε το βίντεο της προσπάθειας των μαθητών της 6ης τάξης και διαβάστε τα στοιχεία του διαγωνισμού παρακάτω.





Τα παιδιά της ομάδας με τους δασκάλους τους στην τελική πρόβα, πριν αναχωρήσουν για την Αθήνα


Στοιχεία για το Διαγωνισμό


Οι εκπαιδευτικοί, ως προπονητές των ομάδων που δήλωσαν συμμετοχή, είχαν δικαίωμα να σχηματίσουν όσες ομάδες επιθυμούν. Η κάθε ομάδα ήταν δυνατό να αποτελείται από 3 έως 6 μαθητές.


Οι ομάδες χρησιμοποίησαν τα εκπαιδευτικά πακέτα για να σχεδιάσουν, να εφαρμόσουν και να κατασκευάσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία θα έπρεπε να προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «Ο Γαλαξίας μας», με τη χρήση της γλώσσας προγραμματισμού Scratch.


Οι συμμετέχοντες και φέτος διαγωνίσθηκαν πρώτα στους περιφερειακούς διαγωνισμούς.
Εκατό εκπαιδευτικά πακέτα LEGO WeDo, χορηγία της COSMOTE, με οδηγίες και υλικά (όπως επεξεργαστή, αισθητήρες και δομικά στοιχεία για την ολοκλήρωση της κατασκευής), δόθηκαν με ευθύνη των υπευθύνων σε κάθε περιφέρεια σε συγκεκριμένα σχολεία, ακολουθώντας αντικειμενικά κριτήρια επιλογής.
Μεγάλος χορηγός του διαγωνισμού ήταν η COSMOTE.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required