22 Φεβ 2016

Hellenic Seaways: Σε σταθερή πορεία ανάπτυξης η εταιρεία - Απάντηση στα περί εξαγοράς μετοχών


Ξεκάθαρη απάντηση, με στοιχεία, έδωσε τις προηγούμενες μέρες η Hellenic Seaways, που δρομολογεί πλοία της και στα νησιά μας, με αφορμή δημοσιεύματα περί επιθετικής εξαγοράς μετοχών της.  Η Hellenic Seaways υπενθυμίζει στην αγορά αλλά και το κοινό την επίτευξη των παρακάτω:





• Πωλήσεις της τάξεως των 130 εκατομμυρίων Ευρώ

• Λειτουργικά Κέρδη της τάξεως των 25 εκατομμυρίων Ευρώ, σε συνέχεια της λειτουργικής κερδοφορίας των τριών τελευταίων χρόνων
• Επιστροφή στην κερδοφορία μετά από 6 χρόνια

• 25% αύξηση αριθμού εισιτηρίων στα 3.500.000

• Αναδιάρθρωση των δανείων που εξασφαλίζει μακρύτερη περίοδο αποπληρωμής (η πρώτη ελληνική εταιρεία που κατάφερε να το επιτύχει την περσινή χρονιά)


• Αγορά ενός πλοίου και ριζική ανακατασκευή ακόμα δύο που δρομολογούνται το καλοκαίρι του 2016:


-HELLENIC HIGHSPEED (πρώην HELLENIC WIND)


-NISSOS SAMOS

-HIGHSPEED 7




• Ανάπτυξη νέων δρομολογίων που συνδέουν Ηράκλειο – Κυκλάδες – Β. Αιγαίο


• Δρομολόγηση για το 2016 στη γραμμή Πειραιά – Μεστά Χίου – Μυτιλήνη – Λήμνος – Θεσσαλονίκη. Παράλληλα γίνονται 7 συνδέσεις της Καβάλας με τη Λήμνο την εβδομάδα.


• Άνοιγμα νέων αγορών με συζητήσεις σε προχωρημένο στάδιο για τη δημιουργία νέων δρομολογίων μεταξύ Σμύρνης – Θεσσαλονίκης και Νησιών Β. Αιγαίου.

Η Hellenic Seaways εξυπηρετεί δρομολόγια της άγονης γραμμής που αποτελούν τη μόνη σύνδεση ακριτικών νησιών με την ηπειρωτική χώρα κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ο Αγ. Ευστράτιος, ο Εύδηλος και ο Αγ. Κήρυκος της Ικαρίας, η Σίκινος, η Φολέγανδρος, η Κίμωλος, οι Φούρνοι, είναι μερικά μόνο από τα λιμάνια στα οποία δένουν μόνο πλοία της Hellenic Seaways.
Σημειώνεται ότι σήμερα, η Hellenic Seaways, με ισχυρή μετοχική βάση, διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο και το εκτενέστερο δίκτυο δρομολογίων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Μεσόγειο, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους επιβάτες ενώ απασχολεί περισσότερα από 900 άτομα.


Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η εταιρεία βρίσκεται σε πορεία σταθερής ανάπτυξης, με εξαιρετικές προοπτικές για το 2016 λόγω της αναμενόμενης αύξησης του εξωτερικού τουρισμού, της χαμηλότερης τιμής του πετρελαίου αλλά και της δρομολόγησης νέων πλοίων σε περισσότερα δρομολόγια.


Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required