27 Ιαν 2016

Ο Υπουργός Γ. Μουζάλας για το Hot Spot της Σάμου



Στο ραδιόφωνο του "Alpha 98.9" και στην εκπομπή «Αντιθέσεις» των Δήμου Βερύκιου και Σπύρου Λάμπρου, φιλοξενήθηκε σήμερα, 27/1, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης απάντησε σε σχετικό ερώτημα όσον αφορά τη δημιουργία Hot Spot στη Σάμο. «Δεν υπάρχει hot spot μέσα στην πόλη της Σάμου, υπάρχει αρκετά μακριά από την πόλη. Παντού υπάρχουν διαμαρτυρίες. Ειδικά για τη Σάμο, οι σαμιώτες έχουν τιμήσει την ιστορία της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. 

Έχουμε ένα δήμαρχο που βοηθά πάρα πολύ, ακόμα και όταν αντιστέκεται, γιατί το κάνει με ευπρέπεια. Είναι εξαιρετικός. Αυτές οι συνεργασίες δεν μπορεί να γίνουν και χωρίς καυγά. Αλλάζουν τη ζωή μας, είναι λογικό. Ξαφνικά στη Σάμο έχουμε 1.000 ανθρώπους κάθε μέρα, όχι τώρα παλιότερα. Θα φτιαχτεί το κέντρο προσωρινό, που σε 24 με 48 ώρες θα φεύγουν από εκεί. Νομίζω πως η πλειοψηφία των κατοίκων ξέρει πως αυτό βοηθά το νησί, δεν εγκαθιστάμε ανθρώπους εκεί. Επίσης δεν επιλέγουμε εμεί που θα γίνει το Hot Spot, η ροή το επιλέγει», είπε ο κος Μουζάλας.

 Το σημείο που σίγουρα διαφωνούμε με τον κ. Υπουργό είναι το πόσο κοντά είναι στην πόλη το συγκεκριμένο Hot Spot (Κέντρο Ταυτοποίησης, π. Πεδίο Βολής), αφού μάλλον δεν έχει καλή ενημέρωση επ’ αυτού. Είναι πολύ κοντά στην πόλη και δεν έχει καμία σχέση όσον αφορά την απόσταση, για παράδειγμα με αυτό της Λέσβου. Ακούστε το σχετικό απόσπασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required