17 Αυγ 2015

Ξεκίνησε δρομολόγια το νεότευκτο, υπερσύγχρονο πλοιάριο «Κατερίνα»

Το "Κατερίνα" στο λιμάνι Βαθέος


Το παρθενικό του ταξίδι προς το λιμάνι του Κουσάντασι πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα 17 Αυγούστου, το νεότευκτο πλοιάριο «Κατερίνα» της εταιρείας «Πρωτέας Ν.Ε.». Ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Χαλκίδας από Έλληνες ναυπηγούς και επιστήμονες, διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, μπορεί να μεταφέρει 180 επιβάτες ενώ με πλήρες φορτίο αναπτύσσει ταχύτητα 25 ναυτικών μιλίων.














Γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι πρόκειται για το πλέον σύγχρονο πλοιάριο που δρομολογείται στο νησί μας για να εξυπηρετήσει συνδέσεις με Τουρκία αλλά και με τα νησιά Βορείου Αιγαίου, Δωδεκανήσου και όπου αλλού δοθεί δυνατότητα. Πρόκειται για αδελφό πλοίο του «Venus», της εταιρείας «Ιωνία Ν.Ε.». 


Το «Κατερίνα» είναι το μόνο που δρομολογείται σε ευθεία γραμμή για το δρομολόγιο Καρλόβασι – Σιγκατζίκ Τουρκίας ενώ στο μέλλον, στόχος της εταιρείας, είναι να υπάρξει η γραμμή σύνδεσης Βαθύ – Σιγκατζίκ, κάτι που δεν είναι εφικτό μέχρι στιγμής. Επίσης έχει αιτηθεί πλόες για τη γραμμή Δίδυμα – Πυθαγόρειο και Πάτμο. Φυσικά μπορεί να εξυπηρετεί τις γραμμές για Κουσάντασι αλλά και των νησιών της Δωδεκανήσου. Αξίζει να σημειωθεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι άλλων πλοιαρίων. Για τους γνωρίζοντες, το «Κατερίνα» είναι σε θέση να πλέει σε απόσταση 20 μιλίων από τις ακτές. 

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Μητροπολίτη Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσεβίου, την Κυριακή 16 Αυγούστου, στο λιμάνι του Βαθιού. Οι επιβαίνοντες απόλαυσαν στη συνέχεια μια γρήγορη βόλτα στον κόλπο Βαθέος διαπιστώνοντας την άνεση και ταχύτητα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με το εν λόγω πλοιάριο. Η κίνηση να υπάρξει ένα τόσο σύγχρονο πλοίο στις γραμμές των νησιών μας αποτελεί αναμφίβολα βήμα σημαντικής προόδου. Να ευχηθούμε στον καπετάνιο του Μανόλη Ρουμάνη και στο πλήρωμα, καλές θάλασσες!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required