2 Αυγ 2015

Θάνος Μικρούτσικος – Από τις καλύτερες συναυλίες του φετινού καλοκαιριού στη Σάμο



Υπήρξε αναμφίβολα μια από τις καλύτερες συναυλίες του φετινού καλοκαιριού, τουλάχιστον με ότι έχουμε παρακολουθήσει έως σήμερα. Ο Θάνος Μικρούτσικος, στη συναυλία που δόθηκε στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου το βράδυ της Παρασκευής, 31 Ιουλίου, κέρδισε το κοινό έχοντας συνοδοιπόρους τους Αφροδίτη Μάνου, Κώστα Θωμαΐδη στο τραγούδι και τους εκπληκτικούς μουσικούς, διεθνούς εμβέλειας, Θύμιο Παπαδόπουλο στα πνευστά και Θοδωρή Οικονόμου στο πιάνο (ο οποίος «έντυσε» μουσικά την «Οδύσσεια», του κορυφαίου σκηνοθέτη του θεάτρου Bob Wilson). 






Από νωρίς ο κόσμος ανηφόρισε προς το χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Πυθαγορείου και πριν την έναρξη είχε σημειωθεί το αδιαχώρητο, με αποτέλεσμα, ορθά οι διοργανωτές, επέτρεψαν να καθίσουν οι «καθυστερημένοι» στο επάνω μέρος της σκηνής, πίσω και σχεδόν γύρω από τους καλλιτέχνες που βρίσκονταν επί σκηνής (!), δημιουργώντας μια μοναδική εικόνα, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά. 



Ο Θ. Μικρούτσικος επί σκηνής, στην έναρξη της συναυλίας


Η βραδιά πανσελήνου, η υπέροχη ατμόσφαιρα με τον Θάνο Μικρούτσικο και τους δημιουργούς που τους πλαισίωσαν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, η νύχτα θα μείνει αξέχαστη σε όλους όσους είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν. Εκτός από τις δικές του συνθέσεις, με τον «μεγεθυντικό φακό» και στην ποίηση του Νίκου Καββαδία (αδυναμία και πάθος του συνθέτη), ο Θάνος Μικρούτσικος παρουσίασε και συνθέσεις των Απόστολου Καλδάρα και Γιάννη Μαρκόπουλου ενώ η Αφροδίτη Μάνου μας τραγούδησε και 3 τραγούδια που της ανήκουν η σύνθεση και ο στίχος. Λίγες ώρες πριν τη συναυλία, ο συνθέτης, δημιουργός και εκτελεστής αλλά και π. υπουργός Πολιτισμού Θάνος Μικρούτσικος είχε μιλήσει στην εκπομπή του Μάνου Στεφανάκη, διευθυντή του “Σαμιακού Βήματος”, περιγράφοντας το τι θα ακολουθούσε εκείνο το υπέροχο βράδυ. Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required