7 Ιουλ 2015

Δώστε λύση τώρα! Ελεύθεροι εκατοντάδες μετανάστες χωρίς σίτιση στο νησί μας



Φωτο: aegaio.blogspot.gr

Μέρα με τη μέρα οι λανθασμένοι χειρισμοί στην οικονομία της χώρας και οι καθυστερημένες αντιδράσεις του επιτελείου της κυβέρνησης φέρνουν στην επιφάνεια δυσεπίλυτα προβλήματα βάζοντας σε δοκιμασία τις τοπικές κοινωνίες. Η αργία των τραπεζών δημιούργησε, μεταξύ άλλων, έντονο πρόβλημα με τη σίτιση των μεταναστών που βρίσκονται στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στο Βαθύ, αφού, ενώ έχει διατεθεί ποσό 40.000 ευρώ γι’ αυτό τον σκοπό, για το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι αδύνατη η εκταμίευσή του! 







Αποτέλεσμα, από σήμερα Τρίτη 7 Ιουλίου, το Κέντρο έχει χαρακτηριστεί «Ανοιχτής Δομής» όσον αφορά τη λειτουργία του. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι πάνω από 1.000 μετανάστες θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, άσχετα αν πολλοί εξ αυτών δεν είναι σε οικονομική θέση να πληρώσουν για το φαγητό τους, μέχρι τη στιγμή αναχώρησής τους από το νησί. Σήμερα, μετά την τροποποίηση του δρομολογίου τού «Νήσος Μύκονος», στις 18:15, θα αναχωρήσουν 550 Σύριοι μετανάστες για να ακολουθήσει στην Αθήνα η ταυτοποίησή τους. Η συνεχής ροή άφιξής τους, σε καθημερινή σχεδόν βάση, δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες.



Πέρα από το ανθρωπιστικό πρόβλημα που αναδύεται, η τοπική οικονομία εν μέσω της δύσκολης τουριστικής περιόδου θα δεχθεί ακόμη ένα πλήγμα. Σε χθεσινή σύσκεψη υπό τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Κατρακάζο, παρουσία του δημάρχου Σάμου κ. Αγγελόπουλου, του βουλευτή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σεβαστάκη, του αντιδημάρχου Σάμου κ. Παπαγεωργίου και του αστυνόμου Α΄ κ. Τσαγκαράκη, συζητήθηκε η διαμορφωθείσα κατάσταση. Ήδη υπάρχει αδυναμία, λόγω του ολοένα αυξανόμενου αριθμού μεταναστών, φύλαξης του Κέντρου, όπως με έγγραφό της η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου έχει ενημερώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο δήμαρχος Σάμου, με την ιδιότητα του νομικού, εξήγησε ότι υπάρχει τρόπος να εκταμιευθούν τα χρήματα αλλά είναι θέμα παρέμβασης από εδώ και πέρα ενώ ο βουλευτής Σάμου θα δει το θέμα σε πρώτη προτεραιότητα από την Αθήνα όπου βρίσκεται από χθες. Αν δεν γίνουν άμεσα οι απαραίτητες κινήσεις, η Σάμος θα προσθέσει ένα ακόμη πρόβλημα στον ήδη μακρύ κατάλογο των όσων σηματοδοτούν καθημερινά την οπισθοδρόμησή της. Θα σας ενημερώνουμε συνεχώς για τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required