12 Φεβ 2015

Δελτίο τύπου της αντιπεριφέρειας για την αξιοποίηση προκατασκευασμένων οικισμών

Δελτίο τύπου για τα δημοσιεύματα και τις συζητήσεις στην τοπική κοινωνία σχετικά με την «εξαφάνιση» προκατασκευασμένων οικίσκων (κοντέινερ), εξέδωσε η αντιπεριφέρεια Σάμου. Αναλυτικά το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

 

Η τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου, πριν το 2010, έγινε κάτοχος πέντε προκατασκευασμένων οικίσκων με προοπτική να στεγαστούν σε αυτά οικογένειες ROMA. Όμως για λόγους που δεν γνωρίζουμε, η αξιοποίηση των οικίσκων δεν πραγματοποιήθηκε και οι οικίσκοι παρέμειναν τουλάχιστον επί μία τριετία, αποθηκευμένοι σε δημόσιο οικόπεδο.

Η Αντιπεριφέρεια Σάμου ως διάδοχος της τέως Νομαρχίας αξιοποίησε το 2013 τη χρήση των οικίσκων που έμεναν σε αχρηστία, για την  ωφέλεια άλλων δράσεων που εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο.

Με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, παραχωρήθηκαν  οι οικίσκοι σε  χρήση άνευ οικονομικού ανταλλάγματος σε Δημόσιους φορείς για την εξυπηρέτηση λειτουργικών αναγκών. Συγκεκριμένα:

  • Οικίσκος παραδόθηκε στο Δήμο Σάμου για χρήση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στη χερσαία ζώνη του λιμένα Καρλοβάσου για  την εξυπηρέτηση λειτουργικών αναγκών του λιμένα . 

  • Οικίσκος παραδόθηκε στο Δήμο Σάμου για χρήση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στη χερσαία ζώνη του λιμένα Μαλαγαρίου  για την εξυπηρέτηση λειτουργικών αναγκών του λιμένα . 

  • Οικίσκος παραδόθηκε στο Δήμο Σάμου για την  στέγαση του Αγροτικού Ιατρείου στο Ηραίο Σάμου ύστερα από την έναρξη των εργασιών για την ανέγερση του Μουσείου Ναυπηγικών Τεχνών.

  • Οικίσκος παραδόθηκε στο Δήμο Σάμου για τη εξυπηρέτηση του νηπιαγωγείου της Τοπικής Κοινότητας Κοντακεϊκων.

  • Οικίσκος παραδόθηκε στο κλιμάκιο αεροπυρόσβεσης της Πολεμικής Αεροπορίας που εδρεύει στον αερολιμένα Σάμου. 

Οι αντίστοιχες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναρτήθηκαν στο Πρόγραμμα Διαύγεια με αριθμούς διαδικτυακής ανάρτησης: (ΑΔΑ: ΒΙΨ47ΛΩ-Ι7Γ), (ΑΔΑ: ΒΕΥΥ7ΛΩ-5ΤΧ),   (ΑΔΑ: ΒΕ567ΛΩ-Η9Ρ) και είναι στη διάθεση οποιονδήποτε ενδιαφερόμενου συμπολίτη μας. 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required