23 Ιαν 2014

«Δεν θα δεχθούμε πλοίο της ΝΕΛ σε Σάμο & Ικαρία...»




Με αυτή τη φράση, ο δήμαρχος Σάμου κ. Στέλιος Θάνος, περιέγραψε την αγανάκτηση των πολιτών των νησιών μας κατά την πρόσφατη σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου με θέμα το ακτοπλοϊκό ζήτημα των νησιών μας.

Από τα υποψήφια πλοία για επιμήκυνση δρομολογίων του, προς τα νησιά μας, το "Blue Star Ithaki"

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, 23 Ιανουαρίου, στο υπουργείο, παρουσία του γενικού γραμματέα και απουσία του υπουργού κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Στη σύσκεψη, εκτός του κ. Θάνου, παραβρέθηκαν ο μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας & Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαθεοφάνους, η βουλευτής του νομού κα Καλογερή, ο δήμαρχος Ικαρίας κ. Σταυρινάδης και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Α. Λυμπέρης. Ο γενικός γραμματέας αφού τους γνωστοποίησε πως η ΝΕΛ απλώς θα συνεχίσει να δρομολογεί το πλοίο «Θεόφιλος», μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου τουλάχιστον, στη γραμμή της Σάμου αλλά και της Βορείου Ελλάδος, θα επαναφέρει το European Express στη συνέχεια. Είναι πλέον ολοφάνερο πως δεν υπάρχει καμία βούληση από πλευράς κυβερνώντων για πίεση δρομολόγησης αξιόπλοων πλοίων στα νησιά μας. Το μόνο «παράθυρο» που έμεινε ανοιχτό είναι η γνωστοποίηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την εταιρεία Blue Star Ferries αλλά και την γνώριμή μας Hellenic Seaways, για τυχόν δρομολόγηση πλοίων τους, αυτή την περίοδο, με επιμήκυνση κάποιων ήδη υπαρχόντων δρομολογίων τους σε άλλα νησιά.
Μέχρι την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, ίσως γνωρίζουμε την νεώτερη εξέλιξη στο θέμα. Μέχρι τότε, φαίνεται πως η απομόνωση των νησιών μας αυξάνει μέρα με τη μέρα αφού και το πλοιάριο «Παναγία Θεοτόκος» που εξυπηρετούσε την ενδοεπικοινωνία Σάμου-Ικαρίας και Φούρνων, βρέθηκε να εξυπηρετεί τα γειτονικά μας Ψαρά της Χίου! Αναμένονται εξελίξεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required